Welkom bij mijn allereerste blog

hoi, Sietske de Boer hier,

dag beste lezer,

Welkom op Sietske’s Blog. Ja, je leest het goed, ook ik ga bloggen – dit is mijn eerste blog-bericht. Omdat een blog een persoonlijk medium is, waarin ik mij richt tot mensen die ik ken,  permitteer ik mij te tutoyeren.

Ik zou wel willen dat ik een beter woord had voor ‘bloggen’, maar dat begrip is al zo ingeburgerd, dat ik bang ben dat er niet snel een echt goed Nederlands werkwoord voor zal worden uitgevonden. Maar wie weet.

Waarom zou ik bloggen? Dat heb ik mij natuurlijk ook afgevraagd. Wat kan mijn blog toevoegen aan al die duizenden andere? Heb ik iets te melden wat interessant genoeg is om te lezen? Of, anders gezegd, waarin kan mijn blog onderscheidend zijn?

Ik draai het om: ik blog voor mijn eigen plezier. Ik heb behoefte aan een eigen podium waarop ik van tijd tot tijd mijn hart kan luchten over ‘de toestand in de wereld’. In de roerige en vaak verwarrende tijden waarin wij leven wil ik mijn blog gebruiken om af en toe hardop na te denken, om te vertellen over een boek dat ik gelezen heb, of een interessante film die ik gezien heb. Of gewoon, om mijn gedachtenspinsels over meer persoonlijke zaken aan mijn lezers voor te leggen. Een blog is privaat domein, anders dan een Facebook-pagina. Teksten en foto’s die ik op mijn blog plaats, blijven van mij, en kunnen niet ongevraagd gedeeld of gekopieerd worden.

En ja, dan maar hopen dat veel mensen mijn – waarschijnlijk wekelijkse – blog-berichten interessant genoeg vinden. Natuurlijk ontvang ik heel graag reacties.

Ik hoop dat jij net zoveel plezier beleeft aan het lezen van mijn blog-bericht als ik heb aan het schrijven ervan.

Lieve groet,

Sietske

 

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *